Dankdienst op Dorp
Op zondag 5 november was het dankdienst op het Dorp. Er was gevraagd om voor de Voedselbank een houdbaar produkt mee te nemen. Daar was goed gehoor aan gegeven, want de tafel stond boordevol produkten. Ook stonden er veel fruitmandjes klaar om na de dienst mee te nemen en weg te brengen bij iemand die zo'n mandje goed kan gebruiken.
De dienst, die werd geleid door onze eigen predikant Hendriks, had als thema: 'Geef ons heden ons dagelijks brood'.
Aan de handen kan je vaak zien wat iemand voor werk doet; schilder, agrariër, kantoor, onderwijzer. Maar wat voor werk je ook doet, het is als manna voor één dag: vertrouw erop dat God ook morgen voor je zorgt.
Behalve het muziekteam verleende ook het hoornblazers-trio o.l.v. dhr. Aad Kloet haar medewerking.

De dienst is HIER terug te luisteren en een paar foto's zijn HIER te zien.
Voedsel bank blij met alle ingezamelde produkten
Met de oogstdienst hadden we twee hele volle kratten produkten ingezameld en ook met de maandelijkse actie, dit keer koek, waren er twee volle kratten ingezameld.
De Voedselbank was er erg blij mee en bedankt iedereen, die z'n steentje heeft bijgedragen.
Evensong in de Laurentiuskerk
Woensdagavond 6 december was de tweede Evensong. Na Puttershoek was dit keer de beurt aan Mijnsheerenland. In de volle, sfeervolle kerk werd prachtig gezongen door het koor Psallite Deo o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse en begeleidt door het orgelspel van Rien Donkersloot.
Ds. F.L. Renes en ds. Hendriks lazen een paar gedeelten uit de Bijbel voor en de kerkgangers mochten ook nog een paar keer meezingen met mooie liederen.
Het was een zeer succesvolle avond en het mooie is dat er nog twee komen: 13 december in Maasdam en 20 december in Westmaas.
Alle informatie is te vinden op de Facebook pagina van Evensong Hoeksche Waard.

Deze Evensong is HIER terug te luisteren
Zambiaanse avond
Op maandag 4 december was het zover:  de Zambiaanse avond. Met het eten waren er 17 personen. We aten soep met broodjes. Het eten was erg lekker.
Daarna kwamen er nog 3 personen bij om naar de verhalen te luisteren van Hermen en Johanneke. Ze vertelden ons over hun leven in Zambia en met name op de Justo Mwale University. Aan de universiteit worden studenten opgeleid tot predikant voor de kerken in Zambia en de landen er omheen. Hermen en Johanneke gaven allebei les op de universiteit. Ze vertelden ons over hoe de mensen in Zambia geloven in hekserij. Hoe ga je hiermee om als predikant?
Ze vertelden enthousiast over hun leven daar. Ook lieten ze hele mooie foto’s zien die Johanneke zelf had gemaakt. Het project van de ZWO kwam nu echt tot leven.
Nu gaan Hermen en Johanneke naar Zuid-Afrika toe. Ze gaan daar voor twee jaar naar toe. Wij blijven dit jaar het project in Zambia nog steunen en eind 2018 kijken we verder.

Bekijk HIER de foto’s van deze avond
De Molenwiek en De Boomgaard krijgen een Bijbel bij opening Dorpshart
Uit handen van Piet van Es kregen de twee basisscholen in het nieuwe Dorpshart van Mijnsheerenland een Bijbel uitgereikt namens onze kerk.
De Boomgaard kreeg de Bijbel voor Minecrafters en The brick Bible. De Molenwiek kreeg de Samenlees Bijbel. Beide scholen waren aangenaam verrast voor het mooie cadeau.

Foto's in het groot zijn HIER te zien
Wintermarkt Greup
Ondanks het weer was het een gezellig bezochte markt. Er waren mooie kerststukken te koop en genoeg artikelen voor de maand december. En uit de winkel van mevrouw To Kraak was een goed gevulde kerstkraam ingericht.
De inwendige mens werd ook niet vergeten, lekkere koffie met koek. Vrijwilligers van de Greupse ijsclub verzorgde de glühwein en warme chocolademelk.
Tussen de middag liet de erwtensoep zich goed smaken.
De opbrengst van dit alles is voorlopig €  575,-,  die geheel ten goede komt aan de Greupkerk.

Dank aan alle vrijwilligers voor hun inzet.

Foto's van de markt zijn HIER te zien
Fesival of Nine Lessons & Carols
Op 17 december was de intussen traditionele Fesival of Nine Lessons & Carols in de Laurentiuskerk.
In de volle sfeervolle kerk zong het vocaal ensemble "Serenade" onder leiding van Mariët Kaasschieter. Op het orgel speelde Rien Donkersloot. De carols werden afgewisseld door de negen schriftlezingen verzorgt door ds. W.H. Hendriks. En er was tussendoor ook samenzang met de kerkgangers en koor.

Fesival of Nine Lessons & Carols is HIER nog eens terug te luisteren
Dick Bruna kerststal
De catechisatie van de 14+ groep heeft een Dick Bruna kerststal gemaakt. Deze zal het kerstweekend in de kerk te bewonderen zijn.

Foto's van het maken van de kerststal zijn HIER te zien
Kerstsamenzang in nostalgische sfeer
Op 19 december jl. was er weer de ‘Kerstsamenzang in nostalgische sfeer’ in de Greupkerk.
Jongelui stonden ons al op te wachten bij het pad en de trap die met brandende lantaarns waren verlicht. e kerk was sfeervol met lichtjes in de hoge vensterbanken en de grote kerstboom, verzorgd door de familie Overdijk. Prachtig opgetuigd en verlicht. e kerk liep helemaal vol.
Anneke en Jan den Boer heetten iedereen welkom.
We hadden er veel zin in om met elkaar de oude kerstliederen te zingen. Medewerking was er van Muziekensemble ‘Da Capo’ (Binnenmaas) o.l.v. dirigent v.d. Merwe. Organist/pianist Jaco Schipper die o.a. op de piano een eigen variatie speelde naar een oud kerstlied. Declamatie was er van Ria Groeneveld.
Leuk was ook de beurtzang. Wat hebben die mannen toch prachtige stemmen.
Johan Griffioen – trommel en Jaco Schipper – piano  begeleidden het bekende lied  ‘De kleine trommelaar paropompompom’.
Na het ‘Ere zij God’ en dankwoorden werd iedereen uitgenodigd buiten bij een kraampje naast de kerk warme chocomel en Glühwein te drinken met kerstkrans en kerstbrood. De traktatie was weer verzorgd door een bakker uit Numansdorp.
Het was een heel fijne avond. Hopelijk blijft dit een jaarlijkse traditie daar in de Greupkerk.
Bedankt Anneke en Jan.

Foto's van de avond zijn HIER te zien