Op een mooie zonnige middag bij De Pastorije
Wim Delhaas is op de ladder geklommen om het dak en de dakgoot van de Pastorije te ontdoen van een moslaag en allerlei afval. Jan Aartsen, die de andere kant van het dak al heeft gedaan, kijkt toe. De stok waarmee het dak ‘geveegd’ wordt is een uitvinding van Jan: een grote ‘flessenschrapper’.

Wat meer foto's zijn HIER te zien.
Kledingsinzamelingsactie
Op 22 maart organiseerden we weer een kledinginzamelingsactie voor ons project JMU. We hebben met elkaar dit keer ongeveer 170 kilo kleding ingezameld, dat maakt het tot een mooi bedrag van
€ 67,70. Hartelijk dank voor het inleveren! In het najaar houden we weer een kledingactie, u hoort de datum zodra we die weten.
Seniorenmiddag  7 maart
Met zes auto’s gingen we op weg naar het bakkersmuseum van bakker de Koning in Maasdam. Bij aankomst werden wij door bakker de Koning naar zijn woonkamer gedirigeerd. Twee trappen op; voor velen een goede oefening.
Na welkom geheten te zijn door de bakker besloot hij, gezien de grote van de groep, toch maar naar de bakkerij te gaan. Weer de trappen af, ‘een goede training’ werd er gezegd, toch bleef iedereen vrolijk. Er werden banken en stoelen aangevoerd vanuit het bovenhuis door Janna en Dick. Bijna het hele meubilair werd naar beneden gehaald, zodat iedereen kon zitten. De bakker legde uit wat de bedoeling was en wat er gedaan moest worden. Iedereen ging aan het werk met de speculaas vormen, waar het deeg in moest. Met het deeg wat over was werden de fraaiste creaties gemaakt.
Daarna ging alles de oven in. Toen kregen wij koffie en thee met door de bakker zelf gebakken koekjes , bokkenpoten , kokosmakronen en bitterkoekjes. Een hele schaal vol en Dick ging wel drie keer rond toen was de schaal leeg en de magen vol. Wat kan die man lekker bakken. De middag vloog voorbij. Iedereen kreeg haar eigen gebakken speculaas mee naar huis. Zo waren de senioren weer een ervaring rijker. Hier en daar met een kouwe teen, gingen we weer richting Mijnsheerenland.

Bekijk HIER een paar foto’s
15 april: Running Diner
Door een viertal enthousiaste gemeenteleden is het Running Diner van afgelopen zondag georganiseerd. Altijd spannend als je iets nieuws organiseert. Hoeveel mensen zullen er deelnemen en nog belangrijker..
is het een succes?
Ik kan u zeggen: een succes was het!! Rond de 35 gemeenteleden hadden zich aangemeld.
In 6 woningen werd door 12 mensen gekookt: een voorgerecht en een hoofdgerecht. De overige deelnemers schoven in groepjes van 4 aan bij een gastheer en gastvrouw  voor het voorgerecht en vervolgens (in een andere samenstelling) bij een ander gastgezin voor het hoofdgerecht.
Er werd heerlijk gegeten en bovenal: gezellig gepraat, waardoor we elkaar wat beter leerden kennen. Voor de meesten was de tijd die voor elke gang stond eigenlijk te kort, omdat ze nog lang niet uitgepraat waren.
De avond werd afgesloten in De Pastorije, waar we gezamenlijk het dessert en koffie kregen geserveerd.
We waren unaniem in ons oordeel: het is absoluut voor herhaling vatbaar en we hopen dat dan nog meer gemeenteleden hieraan zullen deelnemen.
Eten met elkaar verbindt; dat voelden wij zondagavond.
We sloten de maaltijd af met een gebed en we dankten God voor zijn zegen over dit samenzijn.

Adrie Kegel

Foto’s van het Running Diner zijn HIER te zien
21 april 2018 Vogelexcursie naar Kuipersveer
Begin februari was de datum 21 april al vastgelegd voor de eerste vogelexcursie dit jaar. En dan maar hopen dat het dan een mooie voorjaarsdag zou zijn.  En dat was het; een mooiere dag konden we ons niet wensen. Er hadden zich deze keer wat nieuwe vogelaars aangemeld.  Dat we om 7.00 uur al zouden verzamelen, was nog wel even schrikken voor sommigen, maar zo’n mooie dag kan niet vroeg genoeg beginnen.  De wandeling begon op Kuipersveer…..

Foto's van de excursie zijn HIER te zien
Ria Cieremans Koninklijk onderscheiden
Vanmorgen, 26 april, heeft Ria Cieremans een lintje gekregen. Ze is Lid van de Orde van Oranje Nassau geworden. Ze heeft het lintje gekregen voor haar vele vrijwilligerswerk dat ze deed en nog steeds doet. O.a. voor de Klaaswaalse Amateur Toneel en de Christelijke muziekvereniging Prinses Juliana uit Klaaswaal. En natuurlijk voor het vele werk dat ze verricht voor de Greupkerk. Alhoewel ze binnenkort afscheid neemt, na 12 jaar ouderling te zijn geweest, van de kerkenraad, blijft ze zich ongetwijfeld inzetten voor dit mooie kerkje aan de Stougjesdijk .
Ria was vanmorgen onder valse voorwendselen naar het gemeentehuis van Cromstrijen gelokt. Ze dacht dat ze met kleindochter en schoondochter naar het watersnoodmuseum zou gaan en moesten voor die tijd even een brief ophalen in het gemeentehuis.
Ze was even sprakeloos toen ze besefte waarvoor ze werkelijk op het gemeentehuis moest zijn.

HIER het persbericht van Hoeksch Nieuws