Protestantse gemeente

 

te Mijnsheerenland

Reisverslag Yvonne Kapoen naar Ghana
Op 30 april ben ik met 6 andere vrouwen afgereisd naar Acrra, de hoofdstad van Ghana, om een bijdrage te leveren aan het Life Line project.
Gedurende ons verblijf hebben wij aan 21 straatmeisjes, die opgevangen worden in het Life Line project, heel veel aandacht en liefde gegeven. U moet zich voorstellen, het zijn meisjes die op straat beland zijn en het zelf moeten uitzoeken. Meisjes in de leeftijd van 14 tot 19 jaar die geen liefde en aandacht gewend zijn.


Ze vonden het heerlijk al die aandacht. Samen kletsen, knutselen, lezen, zingen bidden en vooral veel, heel veel knuffelen, maar ook huilen toen we weer weggingen.
De meisjes blijven tot december 2016 in het opvanghuis. Tijdens het verblijf krijgen ze de begeleiding die ze nodig hebben, medische zorg en een opleiding voor kapster, naaister of sieraden maken. Aan het eind van het project wordt een veilige verblijfplaats gezocht waar ze kunnen wonen en een stageplaats zodat ze hetgeen ze geleerd hebben, verder kunnen ontwikkelen. De slagingskans is groot, meer dan 70% van de meisjes redden het nadat ze zijn opgenomen in het Life Line project, dat is een mooi resultaat.
Het voelde goed om daar te zijn, om iets van Gods liefde te kunnen laten zien. Het mooie is dat zij mij ook veel gegeven hebben. Het besef hoe goed wij het hier hebben, maar ook het besef hoe mooi het is om te delen.
Ik wil u bedanken voor uw giften en uw gebeden. Ik ben ervan overtuigd dat uw gebeden mij geholpen hebben om mee te doen aan dit mooie project.

Met een hartelijke groet,
Yvonne KapoenBekijk HIER de pagina van World Servants over dit projects

Op de website van "Kerk in Actie" staat ook veel informatie over dit project.

Tot slot een FILMPJE over dit project.

World Servants 2016

2015 Zambia 2016 Haïti 2017 Sierra Leone 2018 Guatemala