Protestantse gemeente


te Mijnsheerenland

Info

Evensong zondag 10 juni 19.00 uur
Op zondag 10 juni 19.00 uur organiseert de stichting “Musica Laurentius” een Evensong in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Het Laurens Kamerkoor onder leiding van Gabor van Os, zal de dienst opluisteren met prachtige Engelse koormuziek. - Onlangs reisde het koor naar Engeland om gedurende een aantal dagen de muziek te verzorgen in de kathedraal van Gloucester.-
Tijdens de Evensong in Mijnsheerenland klinken er vooral werken van Engelse bodem, van o.a. George Dyson, William Harris en Charles Wood. Bijzonder is dat er ook werk van de Nederlandse componist Hayo Boerema zal klinken; de preces and responses (de gezongen gebeden uit de anglicaanse traditie) zijn door Hayo op muziek gezet.
De vaste onderdelen, Magnificat en Nunc Dimitis worden gezongen in de versie van George Dyson en behoren tot de hoogtepunten uit de Engelse-romantische koormuziek.

Het koor zal de dienst beginnen met een compositie van Charles Wood, “O Thou, the central orb”.
Verder klink nog een feestelijk Anthem van Malcolm Boyle, waarin naast het koor ook het orgel een hoofdrol vervult.  

In de dienst krijgt ook de “Chant” een plaats; de zo kenmerkende, Engelse manier van psalmzingen.

Naast de koorwerken is er ook gelegenheid voor de aanwezigen om een aantal Engelse Hymns mee te zingen. Organist Rien Donkersloot begeleidt het koor en de gemeentezang en speelt daarnaast een tweetal orgelwerken.
De Evensong begint om 19.00 uur. Een unieke mogelijkheid om te genieten van het unieke karakter van de Engelse muziek in de context waarin deze bedoeld is.
De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang.
Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl